Понад 1000 переселенцям з Харківщини передали побутову техніку (відео)

20:11  |  26.09.2023
Понад 1000 переселенцям з Харківщини передали побутову техніку

Фото: kharkivoda.gov.ua

Побутову техніку вже передали у місця компактного проживання для внутрішньо переміщених осіб.

Як розповіла заступниця начальника ХОВА Віта Ковальська, допомога надійшла від БО «Благодійний фонд Павла Якименка «Твій Харків» і міжнародних партнерів з китайської провінції Хейлунцзян.

«Завдяки цьому ми зможемо забезпечити потреби понад 1000 переселенців у семи гуртожитках закладів освіти міста Харків. Дякуємо за увагу до нашого регіону, адже Харківська область вже прийняла майже 520 тисяч ВПО. І зараз продовжуємо допомагати їм з адаптацією на новому місці», – зазначила Віта Ковальська.

Усього для гуртожитків передали 55 холодильників, 87 пральних машинок та по 65 прасок, електрочайників, мікрохвильових печей.

«В одному з наших гуртожитків проживає 130 людей, а в другому – 170. Також нещодавно було вирішено збільшити кількість місць для внутрішньо переміщених осіб. Зможемо за потреби ще додатково розмістити 170 переселенців. Така техніка наразі вкрай необхідна для наших ВПО, оскільки багато людей внаслідок обстрілів залишилися без житла», – прокоментував директор студмістечка Геннадій Деркачівський.

Заступник коменданта Олександр Шаповалов розповів, що їхній гуртожиток розпочав приймати переселенців у жовтні минулого року.

«На сьогодні в нашому гуртожитку проживає 36 дітей, також тут переважно знаходяться люди віком старше 60 років. Здебільшого у нас мешкають переселенці з Куп’янської, Вовчанської та Борівської громад Харківської області та з різних населених пунктів Луганщини. Завдяки цій допомозі ми покриємо потребу для всіх мешканців гуртожитку», – додав Олександр Шаповалов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: