Понад 10 тисяч виплат по 1200 грн отримали мешканці деокупованих територій Харківської області

12:54  |  11.10.2022
У звільнених Липцях і Черкаських Тишках на Харківщині почали видавати пенсії

Фото: kharkivoda.gov.ua

Мінреінтеграції спільно з Товариством Червоного Хреста в Україні й «Укрпоштою» продовжують видачу разової грошової допомоги в розмірі 1200 грн у звільнених від окупації громадах.

Директор Департаменту соціального захисту населення Харківської ОВА Юрій Шпарага розповів, що жителям деокупованих територій такі виплати видаються за списками, які передають голови громад.

«Це таке харківське ноу-хау. Нам вже телефонують з інших регіонів України, щоб дізнатися, як це все відбувається, – наголосив Юрій Шпарага. – А відбувається дуже просто: на деокупованих територіях, де відновлені органи влади, керівники громад складають списки тих громадян, які залишилися там проживати. Ці списки передають на «Укрпошту» і потім разом з пенсійними виплатами видають по 1200 грн кожному громадянину. Зокрема, на сьогодні виплати отримали 1170 осіб Балаклійської громади».

Керівник Харківської дирекції «Укрпошти» Юрій Савченко додав, що наразі на день видається приблизно 1000 виплат.

«Загалом понад 10 тисяч виплат по 1200 грн було здійснено мешканцям деокупованих територій. Усього планується виплатити допомогу майже 200 тисячам осіб», – сказав Юрій Савченко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: