Понад 1 мільйон гривень, 78 тисяч доларів США, 5 тисяч євро вилучено у «чорних» лісорубів: на Харківщині припинили незаконну діяльність зловмисників (відео)

14:26  |  13.12.2023
Понад 1 мільйон гривень, 78 тисяч доларів США, 5 тисяч євро вилучено у «чорних» лісорубів: на Харківщині припинили незаконну діяльність зловмисників

Фото: hk.npu.gov.ua

Слідчі провели 37 одночасних обшуків та оглядів за місцем роботи та мешкання фігурантів, у місцях незаконної порубки ними дерев та зберігання незаконно видобутої деревини. Вилучили деревину, бензопили, транспортні засоби, гроші, документи щодо лісогосподарської діяльності, чорнові записи. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Встановлено, що група службових осіб одного з державних підприємств спільно з іншими особами організували схему незаконної порубки дерев на території Чугуївського району Харківської області.

Зловмисники вирубували дерева в лісних угіддях, які належать державному підприємству, з метою їх подальшого продажу. Вони занижували діаметри стовбурів дерев, які призначалися до рубки, та їх категорії якості, за документами визначали ділову деревину як дров’яну та привласнювали різницю у вартості від реалізованого.

Зловмисників викрили слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області спільно з оперативними працівниками Харківського управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України під процесуальним керівництвом Спеціалізованої екологічної прокуратури Харківської обласної прокуратури.

Досудове розслідування проводиться в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 4 ст. 246 (незаконна порубка або незаконне перевезення, зберігання, збут лісу) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 7 років.

12 грудня з метою припинення протиправної діяльності слідчі слідчого управління, працівники ДВБ, Спеціалізованої екологічної прокуратури із залученням бійців Полку поліції особливого призначення ГУНП в Харківській області провели 37 одночасних обшуків та оглядів за місцем роботи та мешкання фігурантів, у місцях незаконної порубки ними дерев та зберігання незаконно видобутої деревини.

За результатами обшуків та оглядів виявлено та вилучено: незаконно видобуту деревину, бензопили, транспортні засоби, на яких вивозилася деревина, гроші в сумі 1 043 570 гривень, 78 252 доларів США, 5 950 Євро, документи щодо лісогосподарської діяльності, чорнові записи та засоби зв’язку фігурантів.

Крім того, в учасників групи виявлено та вилучено предмет, схожий на корпус ручної гранати Ф-1 та згорток з речовиною рослинного походження.

Вирішується питання про накладення арешту на вилучене майно. Досудове розслідування триває.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: