Поліція щодня документує воєнні злочини окупантів проти мирного населення Харківщини

11:58  |  25.12.2022
Поліція щодня документує воєнні злочини окупантів проти мирного населення Харківщини

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом минулої доби ворог продовжував обстріли міста і села прикордонних районів. Під ворожим вогнем гинуть та отримують поранення мирні люди, мешканці області щодня втрачають своє особисте майно, пошкоджень зазнають об’єкти життєдіяльності, заклади торгівлі та освіти, комунальні комунікації. Харківські слідчі ретельно фіксують усі наслідки обстрілів та відкривають кримінальні провадження. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

24 грудня близько 08:30 військові країни-агресора здійснили мінометний обстріл села Подоли Куп’янського району. Снаряд влучив на подвір’я домоволодіння. В результаті ворожої атаки загинув 72-річний місцевий житель. Його 74-річна дружина з осколковим пораненням доставлена до лікарні. Пошкоджень зазнали приватний будинок та господарчі споруди.

Зранку ворог двічі обстріляв місто Вовчанськ.

Опівдні ворог вдарив по околиці села Грушівка на Куп’янщині. Вдень під ворожий вогонь потрапили селища Хатнє та Амбарне Великобурлуцького району. Снаряди розірвалися поблизу населених пунктів та шкоди місцевим жителям не спричинили.

Російські війська також обстріляли територію біля села Уди в Богодухівському районі.

Вночі окупанти знову накрили артилерійським вогнем прикордонний  Вовчанськ. В зоні ураження опинилися домоволодіння громадян, пошкоджень зазнали кілька будинків.

В усіх випадках жертв серед населення не зафіксовано.

Слідчі провели огляди місць подій та зібрали речові докази. За даними фактами відкриті кримінальні провадження за ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: