Поліція провела понад 67 досліджень для ідентифікації всіх загиблих на згарищі харківського гіпермаркету (відео)

18:52  |  27.05.2024
Поліція провела понад 67 досліджень для ідентифікації всіх загиблих на згарищі харківського гіпермаркету

Фото: hk.npu.gov.ua

Наразі відомо, що внаслідок ворожої атаки померли 16 цивільних осіб, з яких 14 ідентифіковані. Це 9 чоловіків, з яких один неповнолітній, а також п’ять жінок. У тому числі 12-річна дівчинка, яка разом з мамою відвідувала магазин. Травми різного ступеня тяжкості отримали 49 громадян.

Як повідомив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко, безвісти зниклими вважаються п’ять осіб, з яких четверо працівників гіпермаркету. Троє невідомих залишаються неідентифікованими.

За словами начальника слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, візуально неможливо впізнати жодну з вилучених на згарищі жертв.

«Всі тіла дуже обгорілі, — каже Сергій Болвінов. — До закінчення всієї роботи ми не можемо оприлюднювати неточну інформацію, оприлюднювати дані людей. Що стосується родичів, які надавали зразки ДНК, вся інформація про співпадіння буде їм надана слідчими. Ця робота буде продовжена до тих пір, поки ми не встановимо повні дані кожної жертви».

На місці трагедії продовжуються роботи з розбору завалів та пошуку тіл людей. Також триває робота штабу слідчого управління поліції та криміналістична лабораторія. Відібрано 16 зразків букального епітелію у родичів безвісно зниклих осіб.

Володимир Тимошко зазначив, що одне тіло, яке було знайдене раніше, не має співпадінь ДНК зі зразками, що надали громадяни.

«Звертаємося до всіх та просимо перевірити, де знаходяться їх родичі. Якщо є хоч малі сумніви, чи не були вони в момент удару в гіпермаркеті, просимо звернутися до поліції. Ми вважаємо, що не всі рідні загиблих звернулися до нас», — закликав керівник поліції Харківщини.

Нагадуємо, всі, хто втратив зв’язок з близькими, можуть звернутися за телефонами поліції +380934943162 або 102. Ідентифікація тіл триває.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: