Поліцейські Харківщини заблокували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон

18:30  |  01.08.2023
Поліцейські Харківщини заблокували канал незаконного переправлення осіб призовного віку через державний кордон

Фото: hk.npu.gov.ua

Вартість незаконної послуги коливалась від 3000 до 6500 доларів США. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Організував злочинний бізнес 44-річний мешканець Харкова. У жовтні минулого року чоловік заснував благодійну організацію та під виглядом волонтерської діяльності організовував безперешкодний виїзд за кордон військовозобов’язаних.

За налагодженою схемою зловмисник вносив відомості про «ухилянтів» до системи «Шлях» як волонтерів, що дозволяло їм виїхати за кордон та не повертатись назад.

31 липня поліцейські управління міграційної поліції спільно зі слідчими відділу поліції № 1 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Новобаварської окружної прокуратури провели три обшуки.

У ході слідчих дій вилучені грошові кошти у національній та іноземній валюті, мобільні телефони, жорсткі диски, банківські картки, ноутбук, флеш носії інформації, печатки ФОП та різних організацій, посвідчення волонтерів та інша документація, що підтверджує злочинну діяльність

Зловмисника затримали у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.

Йому повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 (незаконне переправлення осіб через державний кордон України) Кримінального кодексу України, що карається позбавленням волі на строк до 9 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Встановлюються інші співучасники злочинної діяльності, які сприяли незаконному перетину осіб призовного віку через державний кордон України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: