Погрожував підірвати будинок знайомих: на Харківщині затримали чоловіка з боєприпасом

12:21  |  07.04.2023
Погрожував підірвати будинок знайомих: на Харківщині затримали чоловіка з боєприпасом

Фото: hk.npu.gov.ua

В будинку зловмисник погрожував присутнім боєприпасом. Чоловік затриманий працівниками поліції в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Про це повідомили в пресслужбі поліції Харківщини.

«5 квітня до відділу поліції № 3 ХРУП № 3 ГУНП в Харківській області надійшло повідомлення про те, що в смт Слатине Дергачівської ОТГ чоловік погрожує групі осіб. За адресою виїжджала слідчо-оперативна група на чолі з керівництвом територіального підрозділу поліції та фахівці вибухотехнічної служби», — повідомили в поліції.

Поліцейські встановили, що між 26-річним чоловіком, його 40-річною співмешканкою, 41 і 25-річним чоловіком та 59-річною жінкою сталася раптова сварка. В результаті конфлікту зловмисник став погрожувати присутнім підривом боєприпасу.

Свій злочинний намір він не зміг довести до кінця, оскільки 41-річний знайомий зміг відібрати боєприпас та залишив небезпечний предмет у ванній кімнаті до приїзду поліції.

В будинку правоохоронці виявили боєприпас 9Н210, що належить до категорії «надзвичайно небезпечний». Речовий доказ був вилучений та знищений у безпечному місці.

За даним фактом слідчим відділу поліції № 3 Харківського РУП № 3 ГУНП в Харківській області відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 15, п. 1, 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає від 10 до 15 років або довічне позбавлення волі. Зловмисник затриманий в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

6 квітня слідчим за процесуальним керівництвом Дергачівської окружної прокуратури Харківської області йому повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: