Пограбували цивільне населення та фермерів Купʼянщини на суму понад 117 млн грн: викрито бойовиків «лнр» та їх спільників (відео)

14:09  |  27.08.2024
Пограбували цивільне населення та фермерів Купʼянщини на суму понад 117 млн грн: викрито бойовиків «лнр» та їх спільників

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру семи особам у порушенні законів та звичаїв війни, вчиненому групою осіб (ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час захоплення сіл Петро-Іванівка, Колодязне, Фиголівка Дворічанської селищної громади Куп’янського району окупанти обкрадали заможних мешканців та фермерів.

Очолив злочинну групу 53-річний командир роти 101-го стрілецького полку «лнр», до якої він залучив найближче оточення — свого заступника, командира відділення, гранатометника та стрілка.

Згодом вони взяли до себе ще громадянина рф — голову Християнського фермерського господарства у місті валуйки бєлгородської області та мешканця Купʼянського району.

У селі Колодязне підозрювані вдерлись на територію сільськогосподарського підприємства та, погрожуючи директору фізичною розправою, наказали віддати зернові культури. Побоюючись за власне життя, чоловік погодився на це.

Через декілька днів на територію підприємства прибули вантажні автомобілі з номерними знаками бєлгородської реєстрації у супроводі голови Християнського фермерського господарства у місті валуйки.

Мешканець Купʼянщини в цей час здійснював «логістику» — контролював завантаження та вивіз сільськогосподарських культур у бік непідконтрольної Україні території через пункт пропуску до рф.

Правоохоронці задокументували й інші факти грабежів. Підозрювані вивозили не тільки зерно, кукурудзу, пшеницю, насіння соняшника, а й примусово забирали автомобілі, які надалі використовували для пересування, рушниці, компʼютерну техніку, мобільні телефони, електропідстанції.

Грабежі супроводжувались психологічним насильством, «допитами» та погрозами вбивств.

Загалом фігуранти заволоділи зерновими культурами та майном на суму понад 117 млн грн. Вирішується питання щодо оголошення підозрюваних у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: