Планувала навчати дітей за російською програмою: на Харківщині викрито освітянку

16:04  |  23.05.2023
Планувала навчати дітей за російською програмою: на Харківщині викрито освітянку

Фото: hk.npu.gov.ua

Жінка впроваджувала стандарти освіти російської федерації у навчальному закладі Харківської області. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Під час розслідування слідчі довели, що 54-річна мешканка села Кам’янка влітку минулого року обіймала посаду виконувачки обов’язків директора «Кам’янської гімназії» ВДА Куп’янського району Харківської області.

Зловмисниця виконувала усі розпорядження незаконної влади для впровадження з початку нового навчального року стандартів освіти окупантів.

22 травня слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області разом з поліцейськими ДСР під процесуальним керівництвом Харківської обласної прокуратури та оперативним супроводом Управління служби безпеки України в Харківській області повідомили жінці про підозру за ч. 3 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 3 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років.

Вирішується питання про обрання підозрюваній запобіжного заходу у вигляді триманні під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: