Півтора мільйона тонн зернових зібрали аграрії Харківщини

19:07  |  17.10.2023
Аграрії Харківщини завершили збір озимини та почали обмолочувати пізні зернові культури

Фото: kharkivoda.gov.ua

Таку інформацію було озвучено під час апаратної наради, яка пройшла під головуванням начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова.

Говорячи про стан продовольчої безпеки, Олег Синєгубов наголосив на необхідності постійного аналізу даних щодо обробки та мінування сільськогосподарських земель, а також щодо питання компенсації транспортної логістики для наших аграріїв.

За даними Департаменту агропромислового розвитку ХОВА в області вже зібрано 1,5 млн тонн зернових та зернобобових культур. В тому числі обмолочено 1 млн тонн пшениці (продовольчої – 650 тис. тонн); 300 тис. тонн ячменю, жита – 2,8 тис. тонн жита, 4,2 тис. тонн гречки.

Наразі продовжується збирання кукурудзи на зерно, а також триває збір технічних культур. Уже зібрано 52% від засіяної площі соняшника та 67% від засіяної площі сої. Вже завершено збір озимого ріпаку, якого намолочено майже 34 тис. тонн.

«Прогнозний обсяг виробництва зернових культур очікується на рівні 2,4 млн тонн зерна, що на рівні 2022 року. Для внутрішнього споживання достатньо 723 тис. тонн, тому близько 1,2 млн тонн буде реалізовано в інші регіони країни та частково експортовано», – озвучив дані директор Департаменту агропромислового розвитку ХОВА Андрій Дорожко.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: