Після удару HIMARS по складу в Ізюмі обстріли окупантів скоротилися в 10 разів — командир батальйону 93 ОМБр

15:18  |  25.07.2022
Після удару HIMARS по складу в Ізюмі обстріли окупантів скоротилися в 10 разів - командир батальйону 93 ОМБр

Після того, як українські сили завдали удару за допомогою РСЗВ HIMARS по складу ЗС рф в окупованому Ізюмі Харківської області, кількість російських обстрілів скоротилася вдесятеро. Про це в коментарі виданню «The Washington Post» розповів командир батальйону 93-ої механізованої бригади «Холодний яр» Богдан Дмитрук.

За його словами, лише в його батальйоні кількість убитих і поранених різко зменшилася у порівнянні з втратами три місяці тому, коли солдати тільки-но перебралися на цей відрізок лінії фронту.

«Кожен тиждень у нас приблизно один хлопець отримує струс мозку. А до удару HIMARS їх було близько двох-трьох на день через інтенсивність обстрілу», — розповів комбат.

Таке раптове скорочення атак Дмитрук пояснює тим, що окупанти намагаються зберегти вцілілі снаряди після знищення боєприпасів. Крім того, окупанти побоюються, що артобстріли спровокують удари HIMARS по їхніх позиціях.

«Вони поняття не мають, де вона перебуває», — наголосив український військовий.

Очевидно, росіяни намагаються адаптуватися до нових умов, переміщуючи своє озброєння вглиб окупованої території, сподіваючись опинитися за межами досяжності HIMARS, вважає Дмитрук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: