Пішов на співпрацю з окупантами та був призначений на керівну посаду у місті Вовчанськ: слідчі повідомили чоловіку про підозру у колабораціонізмі

15:41  |  02.04.2024
Пішов на співпрацю з окупантами та був призначений на керівну посаду у місті Вовчанськ: слідчі повідомили чоловіку про підозру у колабораціонізмі

Фото: hk.npu.gov.ua

У 2022 році зловмисник добровільно обійняв посаду начальника комунальної установи «Вовчанського відділу благоустрою міста». Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Він укладав трудові договори російського зразка із фізичними особами для залучення їх до громадських робіт, видавав накази про виплату грошей працівникам установи та здійснював керівництво трудовим колективом.

Також чоловік брав участь у нарадах, які проходили в незаконному окупаційному органі. Здійснював управління та розпорядження комунальним майном закладу.

Наразі працівники ВП № 1 Чугуївського РУП ГУНП в Харківській області проводяться санкціоновані обшуки за місцем мешкання чоловіка.

26 березня слідчі повідомили 44-річному чоловіку про підозру у скоєнні злочину, передбаченого за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 5 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Чоловіку обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: