Підтримував дії рф в «Одноклассниках» і поширював тези роспропаганди: у Харкові викрито чергового прихильника політики кремля

10:28  |  04.09.2023
Підтримував дії рф в «Одноклассниках» і поширював тези роспропаганди: у Харкові викрито чергового прихильника політики кремля

Фото: hk.npu.gov.ua

Мешканець Харкова з самого початку повномасштабного вторгнення визнавав правомірною збройну агресію рф проти України та систематично поширював про це інформацію в соціальній мережі. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

З травня 2022 року 58-річний чоловік публікував на своїй сторінці у загальнодоступній соціальній мережі інформацію щодо підтримання комуністичної ідеології та матеріали, які містять виправдовування та визнання правомірною збройну агресію рф проти України.

Також чоловік, використовуючи свою сторінку, яка є відкритою для перегляду необмеженою кількістю користувачів, систематично поширював різного роду публікації, у яких він активно демонстрував публічне виправдування та визнання правомірною тимчасову окупацію територій України збройними силами країни агресора.

Слідчі Харківського РУП № 2 ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Салтівської окружної прокуратури повідомили зловмиснику про підозру за ч. 1, 2 ст. 436-1 (виготовлення, поширення комуністичної, нацистської символіки та пропаганда комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів) та ч. 2, 3 ст. 436-2 (виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії російської федерації проти України, глорифікація її учасників) Кримінального кодексу України.

Підозрюваному загрожує до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: