Підтримувала рф та дискредитувала українське політичне керівництво: викрито мешканку Харкова

12:05  |  29.06.2023
Підтримувала рф та дискредитувала українське політичне керівництво: викрито мешканку Харкова

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Немишлянської окружної прокуратури Харкова повідомлено про підозру жінці за фактом поширення матеріалів, у яких міститься виправдовування, визнання правомірною, заперечення збройної агресії рф проти України (ч. 2 ст. 436-2 КК України), та за фактом умисних дій, спрямованих на розпалювання національної, регіональної ворожнечі та ненависті (ч. 1 ст. 161 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, харків’янка систематично поширювала на власній сторінці в забороненій в Україні соцмережі проросійські дописи.

Один з дописів мав наступний зміст: «У меня нету ни одного аргумента против для россиян в их справедливой ненависти к этой полоумной Украине».

Крім того, інші публікації містили прокремлівські тези про політичне керівництво України та міжнародних партнерів, які допомагають нашій державі зброєю.

Незаконні дії шанувальниці рф підтверджено висновком судової лінгвістичної семантико-текстуальної експертизи мовлення.

Наразі вирішується питання щодо обрання підозрюваній запобіжного заходу. Досудове розслідування проводить СВ ВП №1 ХРУП №2 ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: