Підтримка «спецоперації» та розпалювання національної ворожнечі: на Харківщині судитимуть інтернет-агітатора

13:24  |  24.03.2023
Підтримка «спецоперації» та розпалювання національної ворожнечі: на Харківщині судитимуть інтернет-агітатора

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт стосовно 42-річного мешканця міста Красноград за фактами розповсюдження матеріалів із закликами до вчинення умисних дій, поєднаних з розпалюванням національної ворожнечі, з метою зміни меж території або державного кордону України та виправдовування, визнання правомірною збройної агресії рф проти України, глорифікації її учасників (ч. 2 ст. 110 КК України, ч. 2 ст. 436-2 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у жовтні минулого року чоловік погодився за грошову винагороду виконати замовлення російського представника щодо створення пропагандистського вебсайту.

Інтернет-агітатор поширював на вказаному сайті матеріали на підтримку проведення так званої «спеціальної військової операції» та антиукраїнський контент, направлений на розпалювання національної ворожнечі.

Зокрема, в опублікованих статтях йшлося про «подвиги российских военных», «героев спецоперации» та обстановку на «фронте новороссии».

Крім того, у поширених матеріалах містились звернення до військово-політичного командування держави-агресорки із закликами завдавати ракетних ударів по території України, а також висловлювання щодо визнання правомірною діяльності представників окупаційної адміністрації.

Справу розглядатимуть у Красноградському районному суді Харківської області.

Викриття та документування протиправної діяльності проводилось спільно з Управлінням СБУ в Харківській області.

Санкція статей передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: