Підприємці Харківщини отримують гранти на розвиток власної справи (відео)

14:39  |  05.09.2024
Підприємці Харківщини отримують гранти на розвиток власної справи

Фото: kharkivoda.gov.ua

Завдяки урядовій програмі єРобота підприємці Харківщини можуть отримати до 500 тисяч гривень на розвиток власної справи. Також в межах програми надаються кошти на теплицю, на сад, на виробництво переробної промисловості, а для українських Захисників і Захисниць та членів їх сімей сума гранту сягає 1 мільйона гривень. Від початку дії проєкту в регіоні, кошти отримали майже 600 підприємців. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Програма єРобота позитивно впливає на розвиток бізнесу та підсилення економіки Харківської області. Завдяки плідній співпраці з Міністерством економіки України та народними депутатами, сума гранту на власну справу в регіоні була збільшена вдвічі – з 250 до 500 тисяч гривень. Надалі працюємо на усіх рівнях, аби створювати сприятливі умови для розвитку бізнесу на Харківщині», — зазначив Олег Синєгубов.

Підприємиця Юлія Герасименко під час повномасштабного вторгнення започаткувала равликову ферму. Аби вдосконалити процес вирощування равликів та мінімізувати втрати, Юлія подала бізнес-план на отримання гранту в межах ініціативи «Власна справа».

Обов’язкова умова отримання гранту – створення нових робочих місць. Юлія Герасименко створила дві вакансії й найняла на роботу внутрішньо переміщених осіб.

«Завдяки отриманому гранту нам вдалося збудувати теплицю, в якій навесні вирощуємо малька равлика. Також ми придбали нову систему поливу для поля, насос до неї. Цим коштом нам вдалося обладнати кімнату для зберігання равликів та спеціальний висушувач, ваги для них. Це було необхідно, бо ми не відправляємо нашу продукцію на експорт, а реалізовуємо на внутрішньому ринку, готуємо страви з равликів. Ми поставили собі амбітну мету розвивати культуру споживання равликів у нас, в Україні», — розповідає власниця равликової ферми Юлія Герасименко.

Консультації щодо правильного оформлення бізнес-плану та переліку необхідних документів для отримання гранту в межах єРобота, підприємці можуть отримати в Харківській обласній службі зайнятості.

«Колегам-підприємцям, або жителям області які тільки обдумують створення власної справи раджу не боятися. Якщо є така можливість — отримати грант і далі працювати , то цим необхідно користуватися. Тим паче ми повертаємо ці кошти в вигляді податків. А ми й так працюємо та сплачуємо їх. Тому, звичайно це цікаво і необхідно робити», — зазначила Юлія Герасименко.

Детальніше ознайомитися з урядовими грантовими програмами єРобота можна на сайті Дія за посиланням.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: