Підприємці Харківщини отримали понад 3900 кредитів програмою «5-7-9%»

15:09  |  22.08.2024
Підприємці Харківщини отримали понад 3900 кредитів програмою «5-7-9%»

Фото: kharkivoda.gov.ua

До початку повномасштабного вторгнення Харківська область посідала друге місце після Києва за сумами укладених кредитних договорів за Державною програмою «Доступні кредити 5-7-9%». За останніми даними, підприємцям області видали понад 3900 кредитів на загальну суму більш як 19,6 мільярда гривень. Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

«Завдяки співпраці з Міністерством економіки, для бізнесу Харківщини було вирішено надавати компенсацію відсотків за програмою до рівня 1% на перші два роки, 5% з наступного року на інвестиційні цілі та 3% на фінансування оборотного капіталу. Також досягнуто збільшення терміну кредитування до 10 років на інвестиційні цілі та збільшення ліміту програми до 150 мільйонів гривень. Крім того, Уряд розширив можливості державної програми «Доступні кредити 5-7-9%». Тепер її коштом підприємці зможуть придбати та встановити електрогенераційні установки, які працюють на газу», — зазначив Олег Синєгубов.

Павло Каніщев – директор харківського підприємства ТОВ «Альфа-Кран». Основна діяльність організації — оренда спецтехніки, а саме автокранів. Завдяки програмі Державній програмі «Доступні кредити 5-7-9%» на підприємстві придбали 5 сучасних автокранів.

«Це сімейна справа, якою в моїй родині займаються 3 покоління. Але дійсно масштабуватися ми змогли тільки з появою програми «5-7-9%». До цього моменту витрати по кредитним відсоткам «вбивали» всю прибутковість бізнесу», — розповідає підприємець.

Нині послугами «Альфа-Крану» користуються для відбудови пошкоджених російськими окупантами об’єктів цивільної інфраструктури та нового будівництва. Задля сталого розвитку, на підприємстві готують документи для отримання нового кредиту за програмою «5-7-9%».

«Цього разу за підтримки програми ми закупаємо унікальний для України автокран вантажності 250 тонн з висотою підйому 120 метрів. Він стане в пригоді у роботах по реконструкції. Переконаний, Уряд і надалі буде підтримувати бізнес, створюючи сприятливий економічний клімат. В такому випадку і наше підприємство зможе забезпечувати гарні показники зі сплати податків, а замовників — новою унікальною технікою», — зазначив Павло Каніщев.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: