Підприємці Харківщини будуть звільнені від сплати деяких місцевих податків і зборів

11:32  |  13.04.2024
Підприємці Харківщини будуть звільнені від сплати деяких місцевих податків і зборів

Фото: kharkivoda.gov.ua

На засіданні Кабінету Міністрів Україні 12 квітня було схвалено Постанову, яка розширює можливості фінансування з державного бюджету для компенсації втрат місцевих бюджетів, які надають пільги бізнесу на прифронтових територіях.

«Загальний обсяг додаткової дотації на 2024 рік складає 33,4 млрд грн, з яких 19,3 млрд грн вже розподілено між місцевими бюджетами. Залишок у розмірі 14,1 млрд гривень тепер може бути використаний для компенсації зменшення надходжень від ширшого переліку основних місцевих податків у порівнянні з попереднім роком. Це включає у тому числі податок на нерухомість, плату за землю та єдиний податок. Така підтримка дозволить забезпечити фінансову стабільність для громад та підприємств, що знаходяться в особливо складних умовах внаслідок війни», – зазначив Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль.

Як наголосив начальник Харківської ОВА Олег Синєгубов, це рішення стосується бізнесу, який продовжує працювати в регіоні.

«Саме на цьому наголошували під час крайнього візиту Президента України Володимира Зеленського на Харківщину. Мова йде про єдиний податок, орендну плату, податок на нерухоме майно та землю», – сказав Олег Синєгубов.

Він закцентував, що представникам бізнесу Харківщини у повномасштабній російсько-українській війні відведена окрема важлива роль: збереження робочих місць, створення нових, забезпечення суспільних потреб та наповнення бюджету для боротьби з ворогом.

«Створені умови допоможуть адаптувати процеси до сьогоднішніх реалій та розвинути економічний потенціал області. Дякую Президенту Володимиру Зеленському, Кабінету Міністрів України та, зокрема, Першому віцепрем’єр-міністру Юлії Свириденко за підтримку підприємців Харківщини, увагу та позицію», – підкреслив Олег Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: