Підозру отримала російська блогерка, яка після ракетного удару по Харкову закликала «добивати вцілілих» українців

14:10  |  23.01.2024
Підозру отримала російська блогерка, яка після ракетного удару по Харкову закликала «добивати вцілілих» українців

Фото: t.me/SBUkr

Служба безпеки зібрала доказову базу на російську блогерку Ельвіну Боровкову, яка публічно закликала до геноциду українців. Про це повідомили в пресцентрі СБУ.

За даними кіберфахівців СБУ, фігурантка входить до пулу пропагандистів путіна, які агітують за масові вбивства громадян України та повне знищення нашої цивільної інфраструктури.

Так, зловмисниця вихваляла обстріл Харкова 22 лютого 2023 року, коли росіяни застосували по місту зенітно-ракетні комплекси С-300.

Наступного дня після події Боровкова закликала окупантів завдати повторного удару по обласному центру, щоб «добити тих, хто вижив».

Крім того пропагандистка записала та оприлюднила власне звернення до командування російських військ, в якому пропонувала зруйнувати Україну «під нуль».

За даними слідства, деструктивні відео ворожої блогерки одразу «підхоплювали» топові кремлівські телеканали для створення постановочних сюжетів про війну в Україні.

Ініційована СБУ експертиза підтвердила факти інформаційно-підривної діяльності зловмисниці проти нашої держави.

На підставі зібраних доказів слідчі Служби безпеки заочно повідомили Боровковій про підозру за ч. 2 ст. 442 Кримінального кодексу України (публічні заклики до геноциду).

Оскільки зловмисниця переховується від правосуддя на території росії, тривають комплексні заходи для притягнення її до відповідальності за вчинені злочини.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: