Під приводом працевлаштування за кордоном обманював довірливих громадян: правоохоронці викрили харків’янина у скоєнні шахрайств

14:14  |  27.12.2023
Під приводом працевлаштування за кордоном обманював довірливих громадян: правоохоронці викрили харків’янина у скоєнні шахрайств

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник розміщував на Інтернет-ресурсах оголошення щодо надання послуг допомоги з працевлаштуванням за кордоном. Під різними приводами він спонукав потерпілих до перерахування завдатку чи повної вартості за послугу, після отримання якого блокував “клієнтів” та на телефонні дзвінки не відповідав. За такою схемою чоловік ошукав щонайменше 11 громадян. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

На початку року до відділу поліції № 2 ХРУП № 1 ГУНП в Харківській області надійшла заява від мешканки Івано-Франківської області. Жінка зазначила, що в пошуках роботи для батьків за кордоном звернулася до невідомого чоловіка, який пообіцяв оформити відповідні документи.

Кількома транзакціями заявниця перерахувала на карту зловмисника близько 22 тисяч гривень, але бажану послугу так і не отримала.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів співробітники управління карного розшуку, відділу поліції, з використанням можливостей кримінального аналізу, УОТЗ, УОС ГУНП в Харківській області встановили причетність до злочину 26-річного мешканця Харкова.

25 грудня правоохоронці за силової підтримки полку поліції особливого призначення провели санкціонований обшук за місцем проживання зловмисника та вилучили банківські картки, мобільні термінали та інші докази злочинної діяльності чоловіка.

Наразі порушнику повідомили про підозру по 4 фактах скоєння злочинів за ч. 1, 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.

За результатами проведених слідчо-розшукових заходів встановлена причетність фігуранта до більш ніж 11 фактів шахрайств під приводом працевлаштування за кордоном.

Встановлюється повне коло постраждалих від протиправних дій підозрюваного. За скоєні злочини йому загрожує до 3 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: