Під час окупації розміщував на Харківщині білборди з кремлівською пропагандою: прокуратура передала до суду справу щодо зрадника

13:48  |  14.12.2022
СБУ викрила колаборанта, який поширював кремлівську пропаганду на окупованих територіях Харківщини

Фото: facebook.com/ssu.kharkiv

Харківською обласною прокуратурою затверджено та направлено до суду обвинувальний акт щодо 25-річного чоловіка за фактом колабораційної діяльності (ч. 5 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що під час окупації смт Шевченкове Куп‘янського району 25-річний місцевий мешканець побудував з окупантами «трудові відносини».

Так, у червні російські військові запропонували чоловіку обійняти посаду «исполняющего обязанности начальника отдела административно-хозяйственного обеспечения» у так званому «Шевченковском территориальном управлении ВГА Купянского района Харьковской области», на що колаборант погодився.

За свою «роботу» він отримував від окупантів заробітну плату у розмірі 30 000 рублів.

Чоловік виконував всі вказівки російських ватажків. Так, наприклад, він організував встановлення на території населеного пункту білборди з проросійською агітацією для підняття бойового духу окупантів.

Правоохоронці затримали колаборанта після деокупації Куп’янського району. Наразі підозрюваний перебуває під вартою.

Справу розглядатимуть у Київському районному суді м. Харкова.

Досудове розслідування проводив СВ Управління СБУ в Харківській області.

Санкція статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: