Під час окупації працювала на посаді «руководитель следственного органа – и.о. начальника следственной части»: на Харківщині викрили ексдізнавачку (відео)

22:07  |  24.11.2022
Під час окупації працювала на посаді «руководитель следственного органа – и.о. начальника следственной части»: на Харківщині викрили ексдізнавачку (відео)

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експравоохорониці за фактом держзради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що колишня дізнавачка сектору дізнання Куп’янського районного відділу поліції ГУНП в Харківській області після окупації російськими військовими міста Куп’янськ перейшла на бік ворога.

Аби допомогти окупантам побудувати «правоохранительную систему», жінка здійснювала документальне оформлення повідомлень, заяв про події й злочини, а також проводила слідчі дії.

Надалі підозрювана почала працювати у новоствореному псевдоправоохоронному органі окупантів під назвою «УВД ВГА Харьковской области» на посаді «руководитель следственного органа – и.о. начальника следственной части».

Крім того, 15 червня «начальниця» надала інтерв‘ю російським медіа, в якому чітко висловила свою позицію, що підтримує окупантів. «Спасибо россии за свет, воду, продукты питания», — розказала зрадниця в інтерв’ю російським пропагандистам.

Досудове розслідування проводили слідчі другого слідчого відділу територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Полтаві, оперативний супровід — другий оперативний відділ ТУ ДБР у м. Полтаві, Харківське управління Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України та Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: