Під час окупації міста Ізюм росіяни викрали ювелірні прикраси на 8 мільйонів гривень: харківські слідчі заочно повідомили про підозру

12:51  |  23.06.2023
Надзвичайний і Повноважний Посол України у Ватикані та журналісти відвідали місто Ізюм

Фото: kharkivoda.gov.ua

Під час тимчасової окупації міста Ізюм зловмисники заволоділи сейфом із золотими прикрасами, що належить власнику ювелірного магазину. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Слідчі встановили, що 24 і 19-річні військовослужбовці збройних сил російської федерації, які проходили службу за контрактом, у квітні минулого року перебували на території Ізюму.

Чоловіки скористались тим, що приміщення ювелірної крамниці пошкоджене внаслідок обстрілів, проникли до неї та винесли сейф із золотими прикрасами. Згідно з висновками експертизи сума збитків, завданих підприємцю, перевищує 8 000 000 гривень.

Слідчі слідчого управління ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Немишлянської окружної прокуратури заочно повідомили чоловікам про підозру за ч. 2 ст. 28, ч. 1 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає до 12 років позбавлення волі.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: