Під час окупації Куп’янська працевлаштувалась до «Управления вннутренних дел»: оголошено підозру вже колишній українській поліцейській

16:22  |  29.09.2023
Під час окупації Куп’янська працевлаштувалась до «Управления вннутренних дел»: оголошено підозру вже колишній українській поліцейській

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру експоліціянтці за фактом державної зради, вчиненої в умовах воєнного стану (ч. 2 ст. 111 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Слідством встановлено, що у червні минулого року підозрювана, бувши старшим оперуповноваженим відділу кримінальної поліції Куп’янського РВП ГУНП в області, зрадила присязі та добровільно пішла на співпрацю з ворогом.

Перебуваючи в окупованому місті Куп‘янськ, зрадниця здійснювала патрулювання, забезпечувала прийом заяв та повідомлень про злочини й події та їх документальне оформлення відповідно до законодавства країни-агресора – рф, а також чергувала у незаконному правоохоронному органі.

Згодом жінка вже «официально трудоустроилась» та стала «и. о. старшего оперуполномоченного отдела уголовного розыска» в «УВД ВГА Харьковской области». На «посаді» вона переважно займалась заведенням розшукових справ відповідно до російського законодавства.

Служіння на вірність українському народу зрадниця проміняла на зарплату в 60 тисяч російських рублів на місяць.

Обвинувачену звільнено з органів Національної поліції України. Вирішується питання щодо оголошення її у розшук.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: