Під час окупації Харківщини впроваджувала російську освіту, а тепер чекає на вирок: судитимуть депутатку

15:39  |  04.01.2023
Під час окупації Харківщини впроваджувала російську освіту, а тепер чекає на вирок: судитимуть депутатку

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Куп’янською окружною прокуратурою Харківської області затверджено та направлено до Новомосковського міськрайонного суду Дніпропетровської області обвинувальний акт стосовно депутатки за фактом колабораційної діяльності (ч. 3 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Досудовим розслідуванням встановлено, що жінка, яка з 25 жовтня 2020 року є депутаткою Куп’янської міської ради Харківської області, добровільно погодилась впроваджувати російську систему освіти.

Так, на початку липня її було призначено на посаду виконуючої обов’язки директора «Купянского регионального центра профессионального образования», що був створений представниками окупаційної адміністрації.

«Очільниця» отримала для учнів російські підручники та направляла вчителям повідомлення, в яких закликала співпрацювати з новою «владою».

У закладі повинна була запроваджуватись російська мова як офіційна, а набір учнів на новий навчальний рік проводитись за стандартами освіти рф. Наразі обвинувачена перебуває під вартою.

Досудове розслідування проводили слідчі Куп‘янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу співробітників Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: