Під час окупації добровільно співпрацював з ворогом: в Ізюмському районі поліція заочно повідомила про підозру «народному міліціонеру»

11:11  |  17.07.2023
Під час окупації добровільно співпрацював з ворогом: в Ізюмському районі поліція заочно повідомила про підозру «народному міліціонеру»

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисник з червня минулого року добровільно обійняв посаду «оперуповноваженого» у незаконно створеному правоохоронному органі. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Він займався прийманням пояснень, заяв від мешканців міста, здійснював «розслідування» злочинів, складав рапорти на керівництво незаконної окупаційної влади, допитував місцевих жителів.

Після деокупації міста чоловік втік до країни-агресора, намагаючись уникнути відповідальності за зраду інтересів України.

Викрили у злочинній діяльності 35-річного мешканця міста Ізюм працівники Ізюмського районного управління поліції ГУНП в Харківській області.

За даним фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 7 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Відповідно до санкції статті зловмиснику загрожує покарання у вигляді тюремного ув’язнення на строк до 15 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від 10 до 15 років та з конфіскацією майна або без такої.

Слідчі Ізюмського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Ізюмської обласної прокуратури чоловіку заочно повідомлено про підозру у скоєнні злочину.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: