Під час обстрілу Харкова розірвались 3-4 касетні снаряди, більшість касет не вибухнули — поліція (відео)

16:02  |  08.08.2022
Під час обстрілу Харкова розірвались 3-4 касетні снаряди, більшість касет не розірвалися - поліція

Фото: hk.npu.gov.ua

Вранці 8 серпня ворог завдав удару з системи залпового вогню «Ураган» по Шевченківському району Харкова. Загинув 63-річний  мирний житель, 68-річний чоловік у стані середньої тяжкості доставлений до лікарні. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Потужні вибухи пролунали близько 10:30. За попередніми даними, росіяни влучили в територію біля житлового будинку, внаслідок вибуху снаряду сталося загоряння автомобіля «Nissan». Також пошкоджень зазнав автомобіль «Ford» — уламки побили лобове скло та двері.

За словами начальника ГУНП в Харківській області генерала поліції третього рангу Володимира Тимошка, 8 серпня окупанти обстріляли Шевченківський район Харкова з системи залпового вогню «Ураган».

Більшість касет не розірвалися, однак 3-4 касети були розірвані. В результаті прильотів один чоловік загинув. Він мешкав у сусідньому будинку. На момент прильоту харків’янин перебував на вулиці, йшов до супермаркету. У загиблого залишилися двоє дітей.  Ще один мирний житель в стані середньої тяжкості доставлений до лікарні.

«За останню добу окупанти обстрілювали Київський район міста з артилерійської установки «Піон». Снаряди зенітно-ракетного комплексу С-300 вночі долетіли в селище Печеніги, де є загиблі й постраждалі особи. Тобто за добу росіяни випустили по місту все, що в них є на озброєні з тяжкої артилерії», — розповів Володимир Тимошко.

На місці працювала слідчо-оперативна група Харківського райуправління поліції № 3. Встановлюються обставини та свідки події, збираються первинні матеріали.

Інформація за даним фактом внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 2 ст. 438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді тюремного ув’язнення строком до 15 років або довічного позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що внаслідок обстрілів 8 серпня у Харкові загинув 60-річний чоловік, інший чоловік 68 років отримав поранення.

За процесуального керівництва Шевченківської окружної прокуратури Харкова розпочато досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни, поєднаного з умисним вбивством (ч. 2 ст. 438 КК України).

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: