Під час новорічних свят не треба нехтувати заходами безпеки — поліція

18:45  |  29.12.2022
Полиция

Керівник харківської поліції нагадав громадянам про правові вимоги до дій населення під час воєнного стану та розповів про роботу поліції у святкові дні. Наближаються свята, і, не зважаючи на складний час, який сьогодні переживає наша країна, багато хто з мешканців міста та області планує їх відзначати. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

За словами начальника ГУНП в Харківській області Володимира Тимошка, поліція контролюватиме ситуацію і готова зробити усе можливе, щоб звести будь-які ризики до мінімуму.

У цьому питанні правоохоронці розраховують на свідомість громадян, зокрема, неухильне дотримання заходів безпеки.

Очільник поліцейського главку нагадав, що дія комендантської години на Харківщині у ніч з 31 грудня на 1 січня збережеться як у звичайні дні і триватиме з 23-00 до 5-00 години.

«Вимоги комендантської години діятимуть незалежно від того, святковий чи будній день. Перебувати на вулиці та в інших громадських місцях в цей період заборонено, — зазначив Володимир Тимошко. — Поліцейські ретельно перевірятимуть порушників комендантської години, їх документи, доставлятимуть до підрозділів поліції для встановлення особи. Виходити під час комендантської години можна тільки у разі отримання сигналу про повітряну тривогу, аби дістатися найближчого укриття. При цьому обов’язково мати з собою документ, який посвідчує особу».

Начальник харківської поліції закликав громадян не ігнорувати сигнали повітряної безпеки й під час тривоги без зволікань негайно прямувати до укриття чи захисної споруди. У випадку відключень електроенергії, правоохоронці повідомлятимуть про повітряну тривогу через гучномовці.

Тимошко попередив про заборону використання феєрверків, петард, салютів та інших піротехнічних засобів на території України та підкреслив, що поліція обов’язково реагуватиме на такі випадки.

Начальник ГУНП в Харківській області наголосив, що наразі ситуація в регіоні залишається стабільною та контрольованою.

Правоохоронці продовжують працювати у посиленому режимі для забезпечення правопорядку, надання допомоги всім, хто цього потребує.

Тимошко нагадав, що в разі виникнення надзвичайної ситуації або необхідності надання допомоги потрібно обов’язково телефонувати на спецлінію поліції «102».

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: