Переселенцям із деокупованої Харківщини передали побутову техніку від ООН (відео)

23:37  |  29.11.2022
Переселенцям із деокупованої Харківщини передали побутову техніку від ООН

Фото: kharkivoda.gov.ua

Внутрішньо переміщених осіб із деокупованих населених пунктів області розселили по гуртожитках. Аби люди мали комфортні умови, установи забезпечують сучасною побутовою технікою, яку Харківщині надали в гуманітарній місії ООН.

За сприяння начальника Харківської ОВА Олега Синєгубова, від міжнародних партнерів ВПО отримали мікрохвильові печі, пральні машини, електропечі, холодильники та електрочайники. Техніку вже доставили в гуртожитки освітніх закладів області, де отримали прихисток переселенці.

«Звісно, це не всі потреби, які виникають у зв’язку із переселенням цих осіб, їх перебуванням в гуртожитках, як внутрішньо переміщених, але адміністрація намагається забезпечити базові потреби та створити комфортні умови», — зазначив заступник директора Департаменту науки і освіти Харківської ОВА Андрій Васильєв.

Отриману техніку розподілили по гуртожитках, в залежності від кількості проживаючих ВПО. Мікрохвильові печі, електрочайники, холодильники та електропечі розмістять на поверхах для загального користування. Під встановлення пральних машин наразі готують комунікації.

«Нам треба провести електрику до місць встановлення пральних машин. Крім того ми маємо прокласти туди подачу води і її відведення. Тоді машинками можна буде користуватися», — розповіла завідуюча одного з гуртожитків Людмила Тодорова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: