Отримувала кошти на придбання ліків та зникала: у Харкові затримали жінку за скоєння шахрайства

11:43  |  22.09.2023
Отримувала кошти на придбання ліків та зникала: у Харкові затримали жінку за скоєння шахрайства

Фото: hk.npu.gov.ua

Зловмисниця обманом заволоділа грошима чотирьох літніх людей на загальну суму понад 10 тисяч гривень. Про це повідомили в пресслужбі ГУ НП в Харківській області.

Слідством встановлено, що жінка приходила до пенсіонерів, представлялася волонтеркою та пропонувала допомогу у придбанні ліків.

Своїх жертв жінка обирала з-поміж осіб похилого віку, яким вже було тяжко пересуватися. Усі потерпілі проживали у Салтівському районі міста Харкова.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів працівники відділу кримінальної поліції та сектору кримінального аналізу Харківського РУП № 2 викрили 38-річну місцеву мешканку.

Жінка під приводом плати за ліки  отримувала гроші від пенсіонерів, після чого зникала та не виходила на зв’язок. Таким чином їй вдалося ошукати чотирьох літніх людей та незаконно збагатитися на суму понад 10 тисяч гривень.

У жінки виявлені та вилучені речові докази.

За даним фактом слідчим Харківського РУП № 2 відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція статі передбачає до 3 років позбавлення волі.

Правоохоронці перевіряють жінку на причетність до скоєння аналогічних злочинів на території міста Харкова.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: