Освітяни Харківщини отримають ще понад 700 хромбуків від Google та ЮНЕСКО

16:23  |  09.01.2023
Освітяни Харківщини отримають ще понад 700 хромбуків від Google та ЮНЕСКО

Фото: kharkivoda.gov.ua

Спільну ініціативу «Ноутбук кожному вчителю» започаткували Мінцифри, МОН та Google за підтримки ЮНЕСКО, у межах якої в регіони України протягом минулого року надійшли 50 тисяч нових хромбуків.

У Харківську область у межах цього проєкту спрямували 5 895 хромбуків. На початку листопада 2022 року в навчальні заклади вже передали 5 186 ноутбуків. Ще понад 700 хромбуків мають доставити найближчим часом.

Першочергово комп’ютерну техніку надали в навчальні заклади на деокупованих територіях. Зокрема, допомогу спрямували в кожну громаду Куп’янського та Ізюмського районів.

Також хромбуками забезпечили громади, які значно постраждали від російської агресії. Серед яких, наприклад, 7 громад Чугуївського та 8 громад Харківського районів.

До того ж ноутбуки спрямували в Золочівську, Богодухівську та Лозівську громади. Частину хромбуків передали в харківські заклади професійної (професійно-технічної) освіти та в заклади фахової передвищої освіти.

Окрім цього, в межах ініціативи вчителі отримали можливість безоплатно користуватися деякими функціями Workspace for Education.

Це набір інструментів для онлайн-комунікації між учнями й вчителями, які дають змогу організувати дистанційне навчання і зробити його продуктивнішим. Зокрема, проводити онлайн-уроки, публікувати й перевіряти домашні завдання тощо.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: