Організував продаж стартових пакетів російського оператора зв’язку під час окупації Куп’янська: викрито чергового колаборанта

11:13  |  09.06.2023
Організував продаж стартових пакетів російського оператора зв’язку під час окупації Куп’янська: викрито чергового колаборанта

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Куп’янської окружної прокуратури Харківської області заочно повідомлено про підозру 31-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 6 ст. 111-1 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, під час окупації Куп’янська місцевий мешканець, підтримуючи «руський мир», пішов на співпрацю з ворогом. Підозрюваний отримав дозвіл від окупантів та, оформивши на себе приміщення, організував торгову точку, де продавав стартові пакети російського мобільного оператора зв’язку.

Колаборант розповсюджував сім-карти у період з червня по вересень минулого року, до деокупації населеного пункту.

Також встановлено, що підозрюваний активно намагався переконати інших мешканців міста у необхідності підтримувати дії держави-агресорки та співпрацювати з окупаційною адміністрацією.

Наразі підозрюваний переховується від слідства — вирішується питання щодо оголошення його у розшук.

Викриття протиправної діяльності проводилось спільно зі слідчими Куп’янського РВП ГУНП в Харківській області за оперативного супроводу Управління СБУ в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: