Організовував розселення російських військових та дбав про їх харчування: підприємця з Куп’янщини підозрюють у колабораціонізмі

13:04  |  28.02.2023
Організовував розселення російських військових та дбав про їх харчування: підприємця з Куп’янщини підозрюють у колабораціонізмі

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 41-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 4 ст. 111-1 КК України). Про це повідомляє Харківська обласна прокуратура.

За даними слідства, очільник двох підприємств у селі Підсереднє Куп‘янського району під час окупації добровільно організував передачу матеріальних ресурсів російським військовим.

Серед них: пересувний пункт проживання на автопричепі, автомобілі, мішки з піском та залізобетонні конструкції, що надалі були використані окупантами для будівництва фортифікаційних військових споруд проти ЗСУ.

Також він передав приміщення майстерні підприємства для ремонту російськими військовослужбовцями їхньої техніки.

У будинку культури колаборант організував розселення окупантів з триразовим харчуванням.

Надалі підозрюваний перереєстрував за російським законодавством у так званій «Налоговой службе Харьковской области» власні підприємства, що поклало зобов’язання щодо сплати податку на прибуток у казну держави-агресора та її окупаційних органів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: