Організовувала роботу проросійського Телеграм-каналу: на Харківщині повідомили про підозру жінці у колабораційній діяльності

10:44  |  29.01.2024
Організовувала роботу проросійського Телеграм-каналу: на Харківщині повідомили про підозру жінці у колабораційній діяльності

Фото: hk.npu.gov.ua

У червні 2022 року 27-річна мешканка селища Козача Лопань, перебуваючи в тимчасово окупованому місті Балаклія Ізюмського району, погодилася на співпрацю з окупантами та уклала трудовий договір із незаконно створеною адміністрацією. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Жінка обійняла посаду «завідуючої сектором внутрішньої політики тимчасової цивільної адміністрації Ізюмського району».

Фактично вона здійснювала керівництво сектором внутрішньої політики, надавала вказівки підпорядкованим працівникам, організовувала роботу проросійського Телеграм-каналу «Балаклійський телеграф», готувала публікації в ЗМІ, брала участь у нарадах керівників відділів окупаційної влади, здійснювала організаційно-розпорядчі функції у незаконних органах влади.

До моменту деокупації Балаклійщини порушниця втекла до країни-агресора з метою уникнення покарання.

Слідчі відділу поліції № 1 Ізюмського РУП ГУНП в Харківській області під процесуальним керівництвом Ізюмської окружної прокуратури заочно повідомили зловмисниці про підозру у скоєнні злочину за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу.

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк від десяти до п’ятнадцяти років та з конфіскацією майна або без такої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: