Організовувала культурно-масові заходи і обійняла посаду в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Вовчанська

12:26  |  27.11.2023
Організовувала культурно-масові заходи і обійняла посаду в окупаційній адміністрації: викрито мешканку Вовчанська

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Під час окупації міста Вовчанськ жінка добровільно погодилася обійняти посаду начальника відділу культури, молоді та спорту військово-цивільної адміністрації, незаконно створеної на території міста. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

Порушниця виконувала завдання та вказівки окупаційної адміністрації щодо управління відділом культури, молоді та спорту, складала та затверджувала табелі обліку робочого часу підлеглих, згідно з якими останнім нараховувалась заробітна плата у російській валюті.

Вона брала участь у підготовці проєктів окупантів у профільній сфері, погоджувала плани роботи підприємств, установ, організацій з питань культурно-масових заходів. Крім того, організовувала заходи, присвячені пам’ятним датам російської історії, зокрема «Дня прапора росії».

23 листопада слідчі Чугуївського районного управління поліції під процесуальним керівництвом Чугуївської окружної прокуратури за оперативним супроводом СБУ заочно повідомили 47–річній жінці про підозру за ч. 5 ст. 111-1 (колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України.

Зловмисниці загрожує до 10 років ув’язнення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: