Оперативний прорив росіян під Куп’янськом малоймовірний, у рф наростає дискусія про проблеми окупаційної армії — ISW

11:28  |  19.07.2023
Російські окупанти обстріляли щонайменше 19 населених пунктів Харківщини - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Хоча росія дійсно посилила наступальні дії на Куп’янському напрямку у спробі відтягнути резерви ЗСУ, окупанти навряд чи досягнуть тактично значущого прогресу або оперативного прориву на цій ділянці фронту. Про це йдеться у новому зведенні Інституту вивчення війни.

Протягом 18 липня ЗСУ проводили контрнаступальні дії щонайменше на трьох ділянках фронту. Рф тим часом посилила наступальні операції вздовж кордону Харківської та Луганської областей.

Російські та українські джерела зазначають, що останнім часом війська рф посилили наступальні операції в Куп’янському районі (між північним сходом Харківської області та північним заходом Луганської області).

Міністерство оборони росії стверджувало, що окупаційні війська нібито просунулися до 2 км уздовж фронту і до 1,5 км в глибину в невизначеному районі на Куп’янському напрямку.

Заступник міністра оборони України Ганна Маляр і командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-полковник Олександр Сирський повідомили, що російські війська продовжують перекидати підкріплення на Бахмутський напрямок та зосереджують основні сили на Куп’янському напрямку у зв’язку з наступом українських військ в районі Бахмута.

Такі дані підтверджують оцінку ISW про те, що російські війська мають на меті відтягнути українські резерви в район Куп’янська та від критичних для рф ділянок театру бойових дій, де українські війська ведуть контрнаступальні операції.

ISW продовжує оцінювати, що російські сили навряд чи досягнуть тактично значущого прогресу або оперативного прориву на ділянці фронту між Харківською та Луганською областями — частково через низьку якість російських сил, розгорнутих у цьому районі.

Російські та українські джерела зазначали, що в районі Куп’янська діють підрозділи 1-ї гвардійської танкової армії (Західний військовий округ) і підрозділи в’язнів Шторм-Z.

Раніше ISW оцінював, що елементи 1-ї гвардійської танкової армії суттєво виснажені, а формування Шторм-Z страждають від поганого морального стану та дисципліни.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: