Олена Зеленська закликала в Парижі доєднатися до відновлення лікарні в Ізюмі

14:38  |  13.12.2022
Олена Зеленська закликала в Парижі доєднатися до відновлення лікарні в Ізюмі

Дружина Президента Олена Зеленська закликала у Парижі долучитися до відновлення лікарні в Ізюмі Харківської області, яка постраждала від російських окупантів. З відповідним проханням вона звернулася до учасників Міжнародної конференції «Солідарність з українським народом» у Парижі, організованій спільно Францією та Україною. Про це повідомляє «Укрінформ».

Зеленська зауважила, що за час війни українці змогли стати більшими, ніж російський терор, щоб захиститися.

Як приклад, вона навела історію лікаря-травматолога Юрія Кузнєцова з Ізюмської лікарні на Харківщині.

“В ніч проти шостого березня цього року вийшов на зміну в лікарню. На зміну, яка тривала до вересня. Яка тривала, аж поки Ізюм не був звільнений від російської окупації”, — розповіла Зеленська.

За її словами, за цей час лікарня продовжувала працювати у підвалі під постійними обстрілами, а Кузнєцов та інші працівники жили в тому, що залишилося від лікарні.

“За ці місяці Юрію довелося стати і хірургом — а я нагадаю, він травматолог — і навіть акушером. У підвалах лікарні він допоміг народитися дев’ятьом малюкам. І життя сотень людей були врятовані завдяки тому, що одна людина залишилася і змогла стати більшою, ніж була до того”, — наголосила дружина Президента.

Вона підкреслила, що “це лише один приклад однієї лікарні й одного лікаря, який з простого лікаря став зовсім непростим рятівником для сотень інших людей”.

“Україна змогла вистояти і обороняється завдяки багатьом саме таким людям. І людям, які стали більшими, ніж могли думати про себе. Це джерело української незламності. Це наші воїни в силах оборони, наші лікарі та вчителі, наші енергетики, які відновлюють світло після російських ударів, наші підприємці, які змогли протиставити російській темряві гул працюючих генераторів, а отже — живої країни”, — зазначила Зеленська.

Вона підкреслила, що за майже 10 місяців повномасштабної війни Україна стала більшою, ніж її раніше бачили і сприймали.

“Мільйони людей зараз думають про те, як зробити більше для захисту свободи і повернення миру. Я серед тих людей. Наскільки можу, акумулюю підтримку для України; наскільки можу — закликаю до дій; наскільки можу — повертаю Україні те, що в нас забирає ця війна. Я запрошую вас приєднуватися до цих зусиль”, — зазначила Зеленська.

Вона звернулася до підприємців, громадських діячів, мерів міст Франції, представників інших країн, зазначивши, що Франція уже серед лідерів у глобальному захисті України, Європи і свободи від російської агресії.

“Ми завжди будемо вдячними за це. Але зараз такий час, коли кожен і кожна можуть стати більшими. Я розповіла вам про лікарню в Ізюмі, і це моя мета зараз — допомогти відновити її”, — сказала Зеленська.

За її словами, це опорна лікарня для кількох районів області, в якій щорічно обслуговувалися майже 150 тисяч людей, а зараз її треба підняти з руїн.

“Саме для таких завдань я створила свою фундацію. Фундація, яка разом з іншим благодійними проєктами допомагає відновленню України. Наша мета — допомогти життю перемогти. У мене є чітка місія візиту в Париж — я тут перед вами через Ізюм. Через Ізюмську міську лікарню. Я запрошую вас допомогти саме цій лікарні. Це головне завдання моєї фундації зараз. Станьте більшими, ніж ви були до цього моменту. Долучайтеся до загальної перемоги, долучайтеся до відбудови”, — звернулася до учасників конференції Зеленська.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: