Окупанти знову вдарили по центру Харкова: поліція документує наслідки обстрілу

21:00  |  12.09.2022
Окупанти знову вдарили по центру Харкова: поліція документує наслідки обстрілу

Фото: hk.npu.gov.ua

Одна цивільна людина загинула. Є травмовані. Точна кількість постраждалих наразі встановлюється. 12 вересня близько 13:10 ракети окупантів поцілили в Основ’янський та Київський район Харкова. Спалахнули пожежі. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщині.

Внаслідок влучання ракети в Основ’янському районі повністю згорів автомобіль та частково пошкоджені ще три автівки місцевих мешканців, гараж, а також газопровід. Є постраждалі громадяни.

У Київському районі боєприпаси влучили в адміністративну будівлю. Загинув 37-річний чоловік, кілька людей травмовані. Пошкоджені транспортні засоби громадян.

У Салтівському районі частина від касетного снаряда влучила у ґрунт поряд з житловим будинком. Пошкоджень немає.

«Це звичайний тероризм, це залякування місцевого населення, намагання примусити нас здатися», — наголосив начальник ГУНП в Харківській області Володимир Тимошко.

Попередньо встановлено, що обстріл міста здійснювався реактивними системами залпового вогню «Ураган».

За даними фактами слідчими відкрито кримінальні провадження за ч.1 та ч. 2 ст.438 (порушення законів та звичаїв війни) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до 15 років або довічне ув’язнення.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: