Окупанти заблокували в’їзд до Балаклії з гумдопомогою

14:22  |  24.05.2022
Окупанти заблокували в'їзд до Балаклії з гумдопомогою

Фото: suspilne.media

Протягом майже трьох тижнів росіяни не дозволяють проїзд з гуманітарною допомогою для жителів тимчасово окупованої Балаклії. Про це 23 травня в національному марафоні розповів голова Ізюмської районної військової адміністрації Степан Масельський, — повідомляє «Суспільне».

За його словами, ситуація в Балаклії критична.

«Ворог намагається обмежити постачання гуманітарної допомоги у місто Балаклія. До 7 травня ми її доставляли, з того часу ми не можемо доставити: не впускають та не випускають. У місті немає електроенергії, відповідно, відсутнє водопостачання та водовідведення, не дають виїхати ремонтним бригадам і полагодити лінії. Ситуація критична й нагадує Ізюм», — сказав Масельський.

У самому Ізюмі, за його словами, ситуація «найскладніша» в усьому районі.

«З 2 березня в місті немає електроенергії, водопостачання, газопостачання, водовідведення, усіх умов для нормального проживання. Продукти закінчилися, люди на межі виживання. Гуманітарний коридор останній був 12 березня. Гуманітарна допомога у нас є, але ми не можемо її доставити. Переміщення по місту обмежене», — розказав Степан Масельський.

З 8 громад, які входять до складу Ізюмського району, 6 окуповані.

«На Ізюмщині ситуація напружена останні два місяці. Кожного дня обстріли населених пунктів, мирних жителів, намагається прорватися на Слов’янськ і Барвінкове. Ми розуміємо, що у більшості населених пунктів вже не залишилось жодного вцілілого будинку. 23 травня вночі по лінії Сіверського Дінця були обстріляні населені пункти Балаклійської громади: Петрівське, Завгороднє, Гусарівка. Села Протопопівка практично немає, воно ворогом зруйноване. У селі Нова Гусарівка, воно окуповане, люди з 2 березня не бачать хліба, не впускають, не випускають населення, ми не знаємо, яка там ситуація, телефонного зв’язку немає», — розповів Масельський.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: