Окупанти вбили чоловіка, поранили 11 цивільних громадян: слідчі задокументували наслідки ворожих обстрілів на Харківщині

11:28  |  13.04.2024
Окупанти вбили чоловіка, поранили 11 цивільних громадян: слідчі задокументували наслідки ворожих обстрілів на Харківщині

Фото: hk.npu.gov.ua

Протягом доби росіяни завдавали удари по населеним пунктам Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів. Про це повідомили в відділі комунікації поліції Харківщини.

12 квітня росіяни обстрілювали місто Вовчанськ з артилерії. Поранення отримали два цивільні чоловіки 1981 та 1960 років народження. Зруйнований будинок, сталася пожежа. Пошкоджено два багатоквартирних житлових будинки, чотири приватні домоволодіння, гараж, господарчі споруди, автомобілі.

Близько 02:00 відбувся ворожий артобстріл села Новоосинове. Пошкоджено приватний будинок та господарчі споруди.

По селу Леміщене близько 06:45 окупанти завдали ударів з артилерії. Пошкоджені приватні будинки, господарчі споруди, енергомережі, цвинтар.

Внаслідок артобстрілу села Моначинівка поранені цивільні чоловік та жінка. Пошкоджені сім приватних домоволодінь.

У селі Колісниківка сталося загоряння хвойної підстилки.

У селі Веселе близько 12:30 ворог завдав удару безпілотником і поранив цивільного чоловіка. З пораненнями його госпіталізували до лікарні.

Внаслідок ворожого обстрілу зафіксовано влучання у будинок культури у селі Борова. Також пошкоджені приватні домоволодіння.

Близько 14:10 ворог скинув на селище Липці два КАБи. Зруйновано будівлю приватного підприємства, пошкоджено будівлю навчального закладу, приватні будинки, автомобілі.

Близько 16:00 росіяни завдали удару безпілотником по людях, які працювали в полі у селі Шестакове. Поранення отримали четверо чоловіків. Їх доставили в лікарню. Пошкоджена сільськогосподарська техніка.

У селищі Куп’янськ-Вузловий внаслідок обстрілу з РСВ «Ураган» пошкоджені житлові будинки, горіла хвойна підстилка. Загинув цивільний чоловік.

Куп’янськ ворог обстрілював з артилерії та наносив авіаудари. Пошкоджено житловий будинок. Поранення отримали двоє цивільних чоловіків.

На місцях подій працювали слідчо-оперативні групи, криміналісти та вибухотехніки.

За фактом порушення законів та звичаїв війни слідчі відкрили кримінальні провадження за ст. 438 Кримінального кодексу України.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: