Окупанти поділили Балаклію на Харківщині на три зони та заборонили пересування — Синєгубов

18:32  |  20.07.2022
Окупанти поділили Балаклію на Харківщині на три зони та заборонили пересування — Синєгубов

ікарня у Балаклії після обстрілу 2 квітня 2022 р. Фото жителя Балаклії

Окупанти умовно поділили територію тимчасово окупованої Балаклії на Харківщині на три зони та заборонили місцевим жителям пересікати їх межі. Про це в етері нацмарафону 20 липня повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов, — повідомляє «Суспільне».

За його словами, нині в тимчасовій окупації рф перебуває близько 30% Харківщини.

«Що стосується окупованого міста Балаклія, там ворог поділив місто на три частини, умовні сектори, і заборонив пересікати їх, фактично обмеживши пересування, оскільки невдоволення місцевого населення зростає, і йому [агресору] це вкрай невигідно, тому що ті умови, які пропонує окупант, вони є нестерпними. Наші люди чекають на визволення, чекають на Збройні сили України», — сказав Синєгубов.

Він нагадав, що завдяки волонтерам та місцевій владі на одному з напрямків з тимчасово окупованих територій 18 липня евакуювали близько 1 тисячі людей. Однак, за словами Синєгубова, це виняток, тому що російська армія офіційно не погоджує евакуацію по жодному з напрямків.

«Той минулий досвід, який у нас був, коли ворог нібито евакуацію погоджував, то на першому ж блокпості окупантів наші офіційні колони або заарештовувалися, водіїв брали у полон, або просто розстрілювалися, і, на жаль, у нас є приклади, коли водії гинули, і волонтери гинули», — каже Синєгубов.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: