Окупанти планують на базі лікарні Борівської ОТГ створити військовий шпиталь для лікування своїх поранених

17:57  |  24.05.2022
На территории Боровской ОТГ оккупанты обустроили полигон для обучения своих новобранцев

Фото: t.me/borova_gromada

Борівську лікарню нещодавно відвідали російські медики, оглянули приміщення, оцінили рівень обладнання та обговорювали питання створення на базі лікарні військового шпиталю для лікування поранених окупантів. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

Бойові дії на території Борівщини наразі не ведуться, але в населених пунктах громади в різній кількості постійно перебувають російські військові. Крім того, велика кількість живої сили й техніки противника проходить через громаду транзитом.

Повідомляється, люди в окупації знаходяться у складних умовах: без мобільного зв’язку, інтернету, необхідних ліків та грошей. У Пісках-Радьківських, Підвисокому, Гороховатці, Бахтині та інших селах Заоскілля немає електрики. Продуктові магазини в Боровій і деяких селах працюють, але асортимент товарів обмежений, а ціни високі.

Біля гороховатського мосту з боку Борової люди утворили стихійний міні-ринок: тут продають продукти харчування, бензин та деякі інші товари першої необхідності. Скупляються тут здебільшого жителі Гороховатки, Бахтина, Мирного, Підвисокого та інших сіл Ізюмського району.

Перевести гроші в готівку можна у Сватовому та Старобільську, але під 15-35% від загальної суми коштів. Там в обігу одночасно ходять гривні й рублі. Курс гривні до рубля штучно занижений, за одну гривню дають два російських рублі, а в перспективі планують вирівняти 1:1. Квиток на автобус з Борової до Сватового коштує 100 грн, до Старобільська – 170 грн.

Підприємства житлово-комунальної галузі та центральна лікарня працюють і у надскладних умовах намагаються забезпечувати людей необхідними послугами.

Виїхати з окупації на підконтрольні українській владі території наразі неможливо, росіяни нікого не пропускають на в’їзд і на виїзд через блок-пости навіть за гроші, які раніше охоче брали.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: