Окупанти обстріляли щонайменше 18 населених пунктів — Генштаб ЗСУ

19:23  |  21.01.2023
Окупанти обстріляли щонайменше 18 населених пунктів - Генштаб ЗСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках наступальних угруповань не виявлено. До білорусі переміщуються підрозділи територіальних військ. З метою підтримання армії у готовності до застосування вчергове продовжено термін перевірки бойової готовності збройних сил білорусі. Цього разу до 30 січня. Зберігається загроза провокаційних прикордонних збройних інцидентів. Про це повідомили в Генеральному штабі ЗСУ.

Республіка білорусь продовжує надавати всебічну підтримку російській агресії. Окрім спільних навчань, на території білорусі триває підготовка російських підрозділів.

Ворог не припиняє артилерійських обстрілів вздовж усієї лінії зіткнення. Від мінометного та артилерійського вогню противника постраждали райони населених пунктів Бачівськ та Волфине Сумської області, а також Ветеринарне, Козача Лопань, Стрілеча, Красне, Стариця, Огірцеве, Вовчанськ, Бударки, Колодязне та Новомлинськ на Харківщині.

На Куп’янському напрямку обстрілів з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії зазнали райони населених пунктів Синьківка, Кучерівка, Піщане, Крохмальне, Новоселівське, Стельмахівка, Вишневе і Першотравневе Харківської області та Новоселівське і Стельмахівка на Луганщині.

Ворог не відмовляється від своїх загарбницьких планів, основні зусилля зосереджує на спробах повної окупації Донецької області. Вів безуспішні наступальні дії на Авдіївському напрямку. Продовжує спроби наступу на Бахмутському та Запорізькому напрямках, нарощує інтенсивність застосування авіації. На інших напрямках — веде оборону.

Ворог посилює контроль обліку мирного населення на тимчасово захоплених територіях Херсонської області.

Зокрема, намагається створити базу даних місць проживання мирних громадян, погрожуючи відключенням від електроенергії, під виглядом виконання “програми економії електроенергії”, так звана “влада” здійснює примусові заходи щодо підписання “акту про підтвердження фактичного місця проживання громадянина”.

Авіація Сил оборони протягом доби завдала 13 ударів по районах зосередження ворога та 2 — по позиціях його ЗРК. Наша артилерія також уразила район зосередження загарбників.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: