Окупанти накопичують сили поблизу Великого Бурлука на Харківщині — Міноборони

19:25  |  24.06.2022
Оккупанты обстреливают позиции ВСУ вблизи освобожденных поселков в Харьковской области - Генштаб ВСУ

Фото: facebook.com/GeneralStaff.ua

Російські військові накопичують сили поблизу тимчасово окупованого Великого Бурлука Куп’янського району. Про це 24 червня сказав речник Міноборони Олександр Мотузяник, — повідомляє «Суспільне».

«Наша розвідка фіксує накопичення сил та засобів інженерних підрозділів окупантів в районі населеного пункту Великий Бурлук», — сказав Мотузяник.

За його словами, окупанти посилили роботу своїх ДРГ, щоб утриматися на захоплених територіях.

«На Харківському напрямку підрозділи українських військ перебувають під постійним артилерійським вогнем з боку російських окупантів. В такий спосіб противник намагається перешкодити виходу Збройних Сил України на державний кордон та в тил угрупування окупаційних військ Росії, яке діє на Слов’янському напрямку. За будь-яку ціну ворог прагне утримати захоплені ним рубежі, з цією метою активізував діяльність диверсійно-розвідувальних груп», — сказав речник Міноборони.

На Слов’янському напрямку ЗСУ відбили штурм в районі Богородичного та Долини Донецької області, а також Вірнопілля та Курульки на Харківщині, сказав Олександр Мотузяник.

«Намагаються покращити своє тактичне положення і виявити слабкі місця в обороні українських військ. Основною метою противника є створення умов для відновлення наступу в напрямках Ізюм — Барвінкове та Ізюм — Слов’янськ. З цією метою окупанти накопичують додаткові резерви в тилових районах, зокрема в районі Новоселівки Харківської області розгорнуто батарею реактивних систем залпового вогню «Ураган», — повідомив Мотузяник.

Нагадаємо, раніше MyKharkov.info повідомляли, що на Харківському напрямку ворог намагається вести штурмові дії з метою покращення тактичного положення своїх підрозділів.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: