Окупанти на Харківщині призначили «міністра охорони здоров‘я» і тиснуть на медиків

21:39  |  01.07.2022
Окупанти на Харківщині призначили "міністра охорони здоров‘я" і тиснуть на медиків

В окупованій Боровій. Фото: t.me/borova_gromada

Станом на 1 липня Борівщина окупована російськими військами. Бойові дії на території громади не ведуться, але постійно чутно звуки вибухів та обстрілів з боку Ізюма, Донецької та Луганської областей. Про це повідомили в Борівській селищній раді.

За даними аеророзвідки, у різних населених пунктах громади та за їх межами, у лісосмугах спостерігається зосередження військової техніки й живої сили окупантів. Періодично місця найбільшого скупчення окупантів потрапляють під ураження вогнем. Продовжується транзит російських військ через територію громади.

Повідомляється, що кількість ворожих блок-постів на Борівщині постійно змінюється. Ймовірно, це пов‘язано з пересуванням військових підрозділів росіян. Найбільш укріплений блок-пост у Боровій знаходиться в районі автовокзалу.

«Тут окупанти розмістили банер із зображенням культового російського актора Бодрова і черговим цинічним пропагандистським написом про силу і правду. Та правда лише одна: вони прийшли на нашу землю як загарбники і окупанти, руйнують наші міста та села, вбивають людей, грабують оселі, знищують життя на нашій землі», — йдеться в повідомленні селищної ради.

Окупанти продовжують чинити тиск на працівників бюджетних установ. Працівників сфер освіти, культури, медицини закликають писати заяви про звільнення з українських установ, а слідом подавати заяви про прийняття на роботу у ту ж установу, але вже під керівництвом окупаційної влади. Але окупаційна влада, усі її накази, розпорядження і призначення є фіктивними й не мають жодного правового підґрунтя.

«Натомість вчителі, працівники культури та лікарі, які залишились на окупованих територіях і не погодились на співпрацю з окупантами, продовжують отримувати заробітну плату від української влади та отримуватимуть її й надалі — головне, щоб люди могли її зняти з карток. Хто ж і в якому розмірі платитиме тим, хто пішов на роботу до самопроголошеної окупаційної влади, невідомо. У Куп‘янському районі, наприклад, місцеві гауляйтери на одній із освітянських нарад прямо заявили, що їхня зарплата буде меншою у два-три рази за українську, оскільки грошей у них немає», — повідомили в селищній раді.

Із сусідніх Куп‘янська та Ізюма є інформація про те, що педагогів з окупованих територій, які погодилися на співпрацю з окупантами, самопроголошені псевдокерівники відправляють на тренінги у міста так званої «лнр» переймати досвід навчання дітей за російськими програмами та підручниками.

Участь вчителів у таких заходах, викладання за програмами ворога та отримання заробітної плати від окупантів буде розцінюватися як колабораціонізм. Такі педагоги будуть звільнені з українських закладів освіти заочно і заробітну плату від української влади вже отримувати не зможуть.

Також повідомляється, що нещодавно у Борівській центральній лікарні відбулися збори колективу, на яких були присутні російський ставленик Андрій Семашко та «призначений» окупантами в Куп‘янську фейковий «міністр охорони здоров‘я Харківської області» Аббяс Пякішев.

Гауляйтери заявили, що до 1 серпня борівські медики мають звільнитися з роботи, а потім подати заяви про прийом на роботу в цю ж лікарню, але вже окупаційній владі. Також закликали обдзвонювати колег, які виїхали, і вмовляти повертатися їх на Борівщину та виходити на роботу.

«При цьому обидва намагалися переконати людей, що росія прийшла на наші землі назавжди. Наразі ж Борівська центральна лікарня та Центр первинної медико-санітарної допомоги продовжують отримувати фінансування від Національної служби здоров’я України і борівським лікарям нараховується українська заробітна плата», — повідомили в Борівській селищній раді.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: