Окупанти будують у Харківській області понтонну переправу — ЗМІ (фото)

17:26  |  06.06.2022
Купянск

Супутник зафіксував будівництво окупантами понтонної переправи через річку біля селища Куп’янськ-Вузловий у Харківській області. Про це свідчать знімки, які є у розпорядженні журналістів проекту«Схеми» (Радіо Свобода).

Раніше у Генеральному штабі ЗСУ повідомили, що армія рф намагається відновити транспортну інфраструктуру на тимчасово окупованих територіях регіону.

Супутник Planet Labs 3 червня зафіксував будівництво російськими військовими понтонно-залізничної переправи через річку Оскіл на південь від смт Куп’янськ-Вузлової.

На супутниковому знімку видно, що будівництво переправи ще не закінчено, роботи ведуться по обидва береги річки. Російські військові також почали прокладати дорогу.

Окупанти будують у Харківській області понтонну переправу - ЗМІ

Поряд із місцем будівництва переправи видно будівельну техніку. Супутник також зафіксував неподалік дерев військову техніку рф.

Окупанти будують у Харківській області понтонну переправу - ЗМІ

Журналісти проаналізували супутникові знімки цієї території за інші дати. На знімках станом на 26 травня будівельних робіт зафіксовано не було. Перші ознаки з’явилися 30 та 31 травня.

Окупанти будують у Харківській області понтонну переправу - ЗМІ

Раніше в Генштабі Збройних сил України повідомили, що у цьому регіоні окупанти «посилено відновлюють транспортну інфраструктуру та наводять понтонно-залізничні переправи через річки на тимчасово захоплених територіях».

Цей напрямок веде до регіональної траси Р-79, що йде від російського кордону у бік окупованого міста Ізюм. У цьому районі, згідно з даними Генштабу ЗСУ, тривають запеклі бої.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Метки:

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: