Окремі чиновники обласної військової адміністрації спекулюють на вартості укриттів в школах Харківщини — ХАЦ

15:52  |  31.08.2024

Окремі чиновники Харківської обласної військової адміністрації спекулюють на темі вартості будівництва захисних споруд в освітніх закладах Харківщини. Про це написав на своїй сторінці в телеграм Харківський антикорупційний центр.

За словами ХАЦ, для  обʼєктивного, а не вибіркового порівняння, як у довідці ХОВА, вони надають інформацію про вартість усіх захисних споруд у школах та ліцеях Харкова та населених пунктів області.

ХАЦ надав підбірку цифр у картинках нижче. Так, вартість будівництва захисних споруд у Русько-Лозовському ліцеї оцінюється в 99, 4 млн. грн, Малинівського опорного лицею №1 — в 114,5 млн грн, Краснопавлівсього ліцею в  133, 2 млн грн і т.д.

«Зауважимо: не ми це розпочали. Але рахувати — так рахувати. До речі, у Харкові будують підземні школи за кошти міського бюджету, а в області — за рахунок освітньої субвенції з держбюджету. Харкову у субвенції відмовили. Хто? — ХОВА», — пише ХАЦ.

Нагадаємо, наприкінці червня 2024 року Кабмін виділив для Харківщини 500 мільйонів гривень на облаштування укриттів у школах. Ще 80 мільйонів гривень із власних бюджетів на укриття планують витратити громади.

При цьому місто Харків не отримувало субвенцій від держави на побудову укриттів для навчальних закладах у 2023 та 2024 навчальних роках.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: