Оголошено підозру колаборанту, який охороняв будівлю ІТТ в Купʼянську, де окупанти утримували та катували цивільних жителів

13:12  |  22.01.2024
Оголошено підозру колаборанту, який охороняв будівлю ІТТ в Купʼянську, де окупанти утримували та катували цивільних жителів

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури заочно повідомлено про підозру 39-річному чоловіку за фактом колабораційної діяльності (ч. 7 ст. 111-1 КК України). Підозрюваний — безробітній мешканець міста Купʼянськ. Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, у червні 2022 року він обійняв посаду «исполняющего обязанности участкового инспектора полиции отдела участковых инспекторов полиции Управления внутренних дел Временной гражданской администрации Харьковской области».

Колаборант охороняв та здійснював конвоювання людей, які незаконно утримувались в ізоляторі тимчасового тримання в місті Куп’янськ.

Саме в цьому приміщенні окупанти катували знайомих підозрюваного, цивільних мешканців, колишніх учасників АТО/ООС та проукраїнськи налаштованих громадян.

Нині підозрюваний переховується від слідства на території рф, вирішується питання щодо його оголошення в розшук. Досудове розслідування проводять слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: