«Оформимо як благодійність та допомогу на ЗСУ»: у Харкові викрито трьох податківців, які вимагали гроші з підприємців

14:28  |  11.03.2024
«Оформимо як благодійність та допомогу на ЗСУ»: у Харкові викрито трьох податківців, які вимагали гроші з підприємців

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

Протягом 2023 року троє харківських податківців, серед яких двоє обіймають керівні посади, робили підприємцям регіону «пропозиції, від яких неможливо було відмовитись». Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

Під час роботи з відшкодування підприємствами податкової заборгованості, використовуючи службові повноваження, вони залякували підприємців залишити їх у період війни без можливості проведення господарської діяльності.

Зокрема, ділки шантажували накласти арешт на майно підприємств, передати його на примусову реалізацію та заблокувати банківські рахунки.

Фактично податківці тиснули на бізнесменів Харківщини, шантажуючи повним припиненням їх підприємницької діяльності.

Фігуранти говорили підприємцям, що ці гроші будуть оформлені як благодійність та допомога Збройним силам України. Проте насправді гроші надходили особисто податківцям.

Правоохоронці задокументували численні епізоди злочинної діяльності фігурантів. В середньому з кожного підприємства-боржника вони вимагали від 20 до 30 тисяч гривень, які надходили ділкам «у кишеню».

За процесуального керівництва Харківської обласної прокуратури повідомлено про підозру трьом податківцям за ч. 3 ст. 368 КК України.

Суд задовольнив клопотання сторони обвинувачення: всім трьом підозрюваним обрано запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою.

Вирішується питання щодо відсторонення податківців від займаних посад.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: