Одна загибла та шість постраждалих: правоохоронці документують наслідки ворожих обстрілів Харкова та області

20:39  |  19.06.2024
Одна загибла та шість постраждалих: правоохоронці документують наслідки ворожих обстрілів Харкова та області

Фото: t.me/prokuratura_kharkiv

За процесуального керівництва Київської, Шевченківської окружних прокуратур Харкова та Харківської, Купʼянської, Ізюмської окружних прокуратур Харківської області розпочато досудові розслідування за фактами порушення законів та звичаїв війни (ст. 438 КК України). Про це повідомили в Харківській обласній прокуратурі.

За даними слідства, 19 червня орієнтовно о 16:20 росіяни завдали авіаудари по Харкову. У Київському районі зафіксовано влучання по території дитячого табору. Отримала поранення 39-річна співробітниця. У Шевченківському районі — два влучання по території теж дитячого табору. Також пошкоджено сусідній приватний житловий будинок. Гострої реакції на стрес зазнала 47-річна працівниця дитячого табору.

Близько 16:30 ворог завдав авіаударів по приватному житловому сектору у селі Вільхівка Харківського району. Загинула 49-річна жінка, 59-річний чоловік отримав поранення.

За попередніми даними, для ударів по Харкову та Вільхівці росіяни застосували модифіковані авіабомби УМПБ Д-30 з території бєлгородської області рф.

Орієнтовно о 16:00 російські окупанти завдали авіаційний удар по селу Новоосинове Купʼянського району. Пошкоджено приватні домоволодіння та авто. З пораненнями до лікарні госпіталізовано 51-річну мешканку. Контузію отримали 73-річна жінка та 66-річний чоловік.

Також сьогодні вдень окупанти здійснили артилерійський обстріл села Загризове Ізюмського району: пошкоджено понад 10 житлових будинків.

Прокурори та слідчі поліції зафіксували чергові воєнні злочини, вчинені представниками зс рф.

Если вы нашли опечатку на сайте, выделите ее и нажмите Ctrl+Enter

Сообщить об опечатке

Текст, который будет отправлен нашим редакторам: